האתר בבנייה ומתעדכן כל הזמן

גיבויים

מה זה בכלל גיבוי ,מי צריך את זה ומה בעצם חשוב לגבות?


גיבוי הוא תהליך של יצירת עותק נוסף של נתונים חשובים/ מידע על מנת להגן עליהם מפני אובדן אפשרי.
לגבי השאלה – מה בעצם חשוב לגבות – התשובה היא הכול ! (לפחות כל דבר שחשוב לנו לשמור עליו )- זה יכול להיות מסמכי מחשב, קבצי סאונד נתוני בנק, סיסמאות וכמובן תמונות וכו'.
חשוב להבין שאובדן נתונים יכול להתרחש בכל רגע ומכל כך הרבה סיבות לרבות כשלים טכניים, טעויות אנוש, ובעידן הדיגיטלי גם וירוסים ומתקפות סייבר.
ולכן גיבויים אמורים להיות חלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה לשמירה על נתונים וכך נוכל להבטיח שהמידע שלנו יהיה זמין גם במצבי חירום.

גיבויים: החשיבות שלהם וטיפים לשמירה על החומר המגובה

1. הגנה מפני אובדן נתונים: גיבויים מבטיחים שהנתונים שלנו יהיו זמינים גם במקרה של כשל טכני, התקפת סייבר, או כל אירוע אחר שמוביל לאובדן נתונים.
2. שמירה על רציפות עסקית : לעסקים, אובדן נתונים עלול לגרום לפגיעה כללית והשבתה בפעילות העסקית השוטפת. גיבויים מסייעים להבטיח שהעסק יוכל להמשיך לפעול גם לאחר אירוע של אובדן נתונים.
3. שחזור מהיר: גיבויים מאפשרים לשחזר נתונים ביעילות ובמהירות, כך שניתן לחזור לעבודה מהר ככל האפשר לאחר אירוע חירום.
4. שמירה על היסטוריית נתונים: גיבויים יכולים לשמש לא רק לשחזור נתונים שאבדו, אלא גם לשמירה על גרסאות קודמות של קבצים ומסמכים, מה שיכול להיות חיוני לצורך ניהול גרסאות ומעקב אחר שינויים.
5. קבצים אישיים – שמירה על קבצים מסמכים ותמונות – אנחנו כמובן נרצה לשמור על תמונות שצילמנו: של הילדים , בעל החיים, בן/בת הזוג , קבצי סאונד , מוזיקה וכמובן סיסמאות ומידע פרטי אחר.

טיפים לשמירה על גיבויים

1. גיבוי קבוע: מומלץ לנהל שגרת גיבויים בכל פרק זמן מסויים ולהקפיד במהלכה על ביצוע שיגרתי של גיבויים כמובן בהתאם בהתאם לצרכים ,לסוג הנתונים ותדירות שינוי הנתונים.
2. שימוש בשיטות גיבוי מגוונות: מומלץ לשלב בין מספר שיטות גיבוי, כגון גיבויים מקומיים על דיסקים קשיחים, גיבויים בענן, וגיבויים חיצוניים על מדיות נשלפות.
3. אחסון גיבויים במיקומים שונים: חשוב לאחסן את הגיבויים במקומות שונים על מנת להגן עליהם מפני אסונות מקומיים, כמו שריפה או הצפה. – במידה ואנו מאחסנים את הגיבוי על כונן קשיח חיצוני- מומלץ שהוא לא ישאר בבית כך שבמקרה של שריפה או פריצה לא נאבד את המקור לוהעותק של הגיבוי.
4. בדיקה תקופתית של הגיבויים: יש לבדוק באופן תקופתי את תקינות הגיבויים ולוודא שניתן לשחזר מהם את הנתונים בצורה מוצלחת. ישנן תוכנות שמאפשרות גיבוי אוטומטי וכדומה. מומלץ אחת לתקופה מסוימת לראות שגם השחזור מאותן תוכנות עובד בצורה תקינה.
5. הצפנה והגנה על גיבויים: מומלץ להגן על הגיבויים באמצעות הצפנה וסיסמאות כדי למנוע גישה לא מורשית לנתונים המגובים.
6. ניהול גרסאות גיבוי: שמירה על גרסאות קודמות של גיבויים מאפשרת לשחזר נתונים גם אם קובץ שגוי או פגום נכנס לגיבוי האחרון. נקודה חשובה מאוד , היו מקרים בהם כונני גיבוי שהוצפנו לא היה ניתן לגשת אליהם עקב תקלה או שכחת הסיסמה ולכן חשוב שהמידע לא יהיה רק בעותק זה.

שיטות גיבוי עיקריות

1. גיבוי מלא: יצירת עותק של כל הנתונים בכל פעם שמבצעים גיבוי. זו שיטה שמבטיחה שהכל מגובה אך יכולה להיות איטית וגוזלת מקום אחסון.
2. גיבוי דיפרנציאלי: גיבוי של השינויים שנעשו מאז הגיבוי המלא האחרון. שיטה זו חוסכת זמן ומקום אחסון אך דורשת שחזור של מספר גיבויים במקרה של שחזור נתונים.
3. גיבוי אינקרמנטלי: גיבוי של השינויים שנעשו מאז הגיבוי האחרון, בין אם הוא מלא או אינקרמנטלי. זו השיטה היעילה ביותר מבחינת זמן ומקום אחסון, אך תהליך השחזור יכול להיות מורכב יותר.

כלים וטכנולוגיות לגיבוי ******

1. שירותי ענן: שירותים כמו Google Drive, Dropbox, ו-OneDrive מאפשרים גיבוי אוטומטי של קבצים ושמירה על גרסאות קודמות.
2. גיבוי באמצעות כונן גיבוי – כונן גיבוי חיצוני
2. תוכנות גיבוי ייעודיות: תוכנות כמו Acronis, Carbonite ו-Backblaze מציעות פתרונות גיבוי מקיפים לעסקים ולאנשים פרטיים.
3. אחסון רשת (NAS): מערכות NAS מאפשרות גיבוי מרכזי וניהול נתונים ברשת המקומית.
4. שירותי גיבוי לעסקים: ישנם שירותים המיועדים לעסקים המספקים פתרונות גיבוי מקיפים וכוללים תכונות כמו הצפנה, ניהול גרסאות ושחזור מהיר.

לסיכום

גיבויים הם חלק חיוני בשמירה על נתונים, והחשיבות שלהם איננה מוטלת בספק.
מומלץ שכל אחד מאיתנו יאמץ הרגל קבוע לגיבוי המידע תוך שימוש בשיטות וכלים מתאימים, על מנת שיהיה ניתן להבטיח שהנתונים שלנו יהיו מוגנים וזמינים בכל מצב.
אנו ממלצים לשלב בנוסף לגיבוי בענן גיבוי המידע על כונן קשיח כך שבמידה וגישתנו לענן לא תתאפשר מכל סיבה שהיא (שכחנו את הסיסמה/החשבון לגיבוי בענן נפרץ וכדומה)
וכמובן יש לזכור שאין להשאיר את כונן הגיבוי בבית עם העותק המקורי, כך שבמקרה של שריפה / פריצה גם המקור וגם עותק המידע לא יאבדו.

כוננים קשיחים מומלצים לגיבוי

Weekly Discounts

Up to 70% Off

Maecenas posuere aliquam ligula et blandit. Praesent tincidunt venenatis iaculis. Duis vehicula, lorem eu sodales

Sale Products

No posts found!

Featured Products

No posts found!

Latest Arrivals

טיפים ומאמרים בנושא מחשבים

וורדפרס  – WordPress

וורדפרס (WordPress) הינה מערכת ניהול תוכן (CMS) המופצת באופן חופשי תחת הרישיון הציבורי  GPL

Read More »

Save 20% on the first shopping

Sign Up to Newsletter